26 Haziran 2016 Pazar

Yaza Workshoplar İle Merhaba

Ankara'dan selamlar!

  Yoğun proje ve etkinliklerle boğuştuktan sonra blogumu geçen sene açtığım yaz dönemlerine tekrar geldim. Neler yaptım, bu yaz için neler yazmayı planlıyorum temalı postumu hazırlayacaktım ki blogspot arayüzünü değiştirmiş
  Yaşlı teyzeler gibi bir süre kurcalayarak tekrar keşfettikten sonra burayı ne kadar boşladığımı farkettim.

  Geçen seneden beri nerede workshop var, nerede bi atölye çalışması var hepsini takip etmeye çalışıyordum. Mimarlığı kazandığımdan beri ayrıca ufkumu açma, farklı bakış açıları kazanma çabasındaydım. Bu sırada UMOB, WHATABOUT, HERKES İÇİM MİMARLIK, TASARIM KÖYÜ, BETONART gibi daha bi' çok oluşumla tanışma fırsatım oldu. Bu tarz atölyeler beni heyecanlandırıyor. Öğrencilerin başlarında hoca olmadan, kısıtlamalar olmadan sadece sonuç odaklı değil süreç odaklı çalışmalar yaparak gözlem süreçlerine girmeleri dikkat çekici.

Takipte kalmak için benim de takip ettiğim linkleri;


https://www.facebook.com/whataboutturkiye/?fref=nf


https://www.facebook.com/umobonalti/?fref=ts


https://www.facebook.com/tasarimkoyuizmir/?fref=ts



https://www.facebook.com/herkesicinmimarlik/?fref=ts


Bu sene de en büyük isteklerimden biri uzaktan takip edip katıldığım çalışmaların tam merkezinde yer alıp, yerinde görmekti.
 Stajımı da İstanbul'da yapacak olmam ve bu şehri bir de workshop atmosferinde tatmak istediğim için UMOB başvurularını takip etmeye başladım. Finaller, teslimler derken başvurularının bitmesine son 5 dakika kala hatırlayıp başvurumu yaptım. Gelen telefona '' Neye katılıyorum. Nasıl yani kesin mi'' tarzı tepkilerle hiç beklemediğimi de kanıtlamış oldum.
Ben de heyecanla beklemekteyim. Neler yapılacak öğrenmek için bu linklere bakabilir, atölye konularını inceleyebilirsiniz.



Katılımcı Kitapçığı
https://issuu.com/umob16istanbul/docs/katilimci_kitapcigi

Atölyeleer!







11 Temmuz'dan itibaren burada enerjim yettiğince neler yaptığımızı anlatacağım.
1 haftalık süreçten sonra yoğun staj zamanlarında da geçen seneki gibi İstanbul'u benim gözümden sunmaya devam edeceğim tabi ki!

Ardından bir de Zeytinlik Rock Fest postlarımla size kendi yaz dönemimi kapattırmayı umuyorum.


Beklemede kalın!
Sevgiler, Aybüke.





Dipnot: Sene içinde yönetiminde bulunduğum Yapı ve Tasarım Kulübü ve Mimarlar Odası ile beraber Adana'da da workshop çalışmaları yapma hazırlıklarındayız. İçinde bu tarz etkinliklere heyecan duyanlarınız varsa bana ulaşıp aramıza katılabilirler!

Bana ulaşmak için;
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004893435982
https://twitter.com/Aergu


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder